Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Succesvolle opstart boostervaccinatiecentrum Belgoprocess

By 18 januari 2022No Comments

Op donderdag 13 januari 2022 opende het booster-vaccinatiecentrum van Belgoprocess de deuren in Isotopolis. Samen met een aantal bedrijven, waaronder SCK en VITO, neemt Belgoprocess deel aan het pilootproject om boostervaccinaties tegen het coronavirus via de eigen arbeidsgeneeskundige dienst te laten verlopen. Op de eerste dag, die opgezet is als een test voor eventuele toekomstige boosterprikken, zijn 29 collega’s gevaccineerd.

De vaccinaties zijn voorbereid met het vaccinatiecentrum van de hulpverleningszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie) en stonden onder begeleiding en toezicht van onze arbeidsarts Dr. Hilde Bertels. Het hele proces verloopt ook analoog aan deze in het vaccinatiecentrum, met inbegrip van de registratie. Hiervoor is zelfs speciaal IT materiaal ter beschikking gesteld door het vaccinatiecentrum. 

Het proces verloopt efficiënt, waardoor we een capaciteit kunnen halen van ongeveer 50 vaccins per uur. De boostervaccinaties zijn niet alleen mogelijk voor eigen Belgoprocess-medewerkers, maar voor onze vaste externe partners die regelmatig op de sites komen. Ook zij hebben tijdens deze eerste vaccinatiedag kunnen gebruik maken van het nieuwe vaccinatiecentrum. Dus als er in de toekomst nog boostervaccins zouden nodig blijken tegen het coronavirus, zullen zowel BP-medewerkers als onze vaste externe collega’s een beroep kunnen doen op een vlotte en snelle vaccinatie op het werk.