Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Belgoprocess schenkt 3500 euro aan V.Z.W. Mensen In Nood Mol (MIN Mol)

By 3 februari 2023No Comments

Volgens traditie schenkt Belgoprocess een bedrag aan een lokaal sociaal project. Ditmaal werd gekozen om v.z.w. Mensen In Nood in Mol te steunen.

M.I.N. Mol helpt mensen in armoede om uit de spiraal van armoede te geraken. Met materiële hulp en begeleiding worden mensen in nood ondersteund. De kerk van Achterbos (Mol) is de centrale plaats waar kleding, huishoudgerief, elektro en speelgoed wordt gesorteerd, nagekeken en onder de doelgroep wordt verdeeld.

De schenking wordt gebruikt voor het project: ‘Gelijke start’. Meer specifiek, in de maanden augustus en september bereiden kinderen en jongeren zich voor op het nieuwe schooljaar. De middelen die hiervoor nodig zijn, ontbreken in vele gezinnen. Een geschikt basispakket schoolgerief en een paar stevige nieuwe schoen(tjes)en zijn voor alle kinderen/jongeren een voorwaarde om goed voor de dag te komen en hen een goed en gelijkwaardig gevoel te geven zodat ze, zoals elk ander kind of jongere, enthousiast het schooljaar kunnen starten. Zo krijgt de symbolische stap uit de armoedespiraal een concrete invulling. Gemikt wordt om een 350 kinderen en jongeren een nieuw paar schoenen te schenken.

De helft van het bedrag dat geschonken wordt, is afkomstig van het personeel en Belgoprocess verdubbelde dit bedrag. Het bedrag wordt overhandigd aan het vrijwilligersteam van M.I.N. Mol.

Overhandigen cheque aan vrijwilligersteam MIN Mol