Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Belgoprocess schenkt 3500 euro aan v.z.w. Mekanders ‘De Hei’

By 17 juni 2020november 12th, 2020No Comments

Volgens traditie schenkt Belgoprocess een bedrag aan een lokaal sociaal project. Deze maal werd gekozen om v.z.w. Mekanders, De Hei in Dessel te steunen.

De Hei is een woonhuis voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking. Het is een gewoon huis in een gewone straat waar twaalf mensen buitengewoon worden opgevangen.

Met begeleiding zijn alledaagse zaken terug mogelijk. Boodschappen doen, koken, poetsen, werken in het dagcentrum of tuinieren en ’s avonds aangenaam ontspannen na een gevulde dag. Het wordt allemaal mogelijk in het warme woonhuis De Hei.

De schenking wordt gebruikt voor de aanschaf van een OmiVista. Dat is een ‘tovertafel’ die mooie, leerrijke, uitnodigende, bewegende en muzikale projecties toont op de tafel of de vloer. Het toestel signaleert de kleinste bewegingen en reageert daarop en verleidt mensen om in beweging te komen en samen plezier te beleven. De helft van het bedrag dat geschonken wordt, is afkomstig van het personeel en Belgoprocess verdubbelde dit bedrag. Het bedrag wordt overhandigd aan dhr. Rigo Van Craenendonck, coördinator.