Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

ANPP bezoekt Belgoprocess

By 22 december 2022No Comments

In december brachten de Algemeen Directeur en Chief ingenieur van Armenia Nuclear Power Plant (ANPP) een bezoek aan Belgoprocess. Het bezoek kadert in de bilaterale samenwerking tussen ANPP (Armenië) en Belgoprocess (België) en wordt gefinancierd door het Belgische ministerie van economie als bijstand voor nucleaire organisaties in Oost- en Centraal-Europa.

ANPP heeft plannen om het afvalbeheersysteem te moderniseren, met onder meer de realisatie van een afvalverwerkingsinstallatie en de bouw van een opslaggebouw. In Armenië ligt het radioactief afval momenteel opgeslagen in bunkers. ANPP is geïnteresseerd in de expertise van Belgoprocess mbt het herverpakken van dit afval met het oog op de finale berging ervan. Onze Armeense collega’s bezochten o.a. de verwerkingsinstallaties van Belgoprocess, het IPM gebouw en de toekomstige bergingssite.

ANPP vindt in Belgoprocess een partner om kennis en ervaring te delen, in het bijzonder op het vlak van afvalbeheer en opslag. Het is de intentie van beide partners om de bilaterale samenwerking in de toekomst verder te zetten.