Home sterretje Contact sterretje Producenten sterretje Leveranciers sterretje Pers sterretje Vacatures sterretje Publicaties sterretje NIRAS sterretje Isotopolis sterretje Links sterretje Sitemap

Belgoprocess

Gravenstraat 73 / B-2480 Dessel / Belgium
Tel.: +32 14 33 41 11
Fax.: +32 14 33 40 99
E-Mail: info@belgoprocess.be
Home / Over Belgoprocess [Wie zijn we?]

Tussentijdse opslag van geconditioneerd Belgisch radioactief afval

Nadat het radioactief afval de gepaste verwerking heeft ondergaan, kan het tussentijds opgeslagen worden, in afwachting van berging. Deze opslag betekent dat het bewaard wordt in een bunkergebouw, om de straling af te schermen.

bp-010

Belgoprocess beschikt over bunkergebouwen voor laagactief geconditioneerd afval, middelactief geconditioneerd afval, hoogactief verglaasd afval, en alfahoudend afval. Momenteel liggen bij Belgoprocess de volgende hoeveelheden radioactief afval tussentijds opgeslagen:

  • 440 m³ hoogactief geconditioneerd afval
  • 3.895 m³ middelactief geconditioneerd afval
  • 19.460 m³ laagactief geconditioneerd afval 

bp-012

Het hoogactief afval is het kleinst in volume (1,4% van alle afval), maar vertegenwoordigt 98% van de radioactiviteit in al het afval dat er opgeslagen ligt. Het gaat voornamelijk om het verglaasd afval dat van Frankrijk terug naar België wordt getransporteerd, na de opwerking van bestraalde brandstofelementen van Belgische kerncentrales. Het grootste deel van de bestraalde brandstof van de kerncentrales ligt tussentijds opgeslagen bij de kerncentrales zelf.

Veiligheid,
een prioriteit

Centraal staan de persoonlijke veiligheid van de medewerkers en de bescherming van milieu en samenleving. Lees meer

Open communicatie...

met de maatschappij is onmisbaar. Lees hier wat wij doen op dit gebied.  

Downloads

 

Eurochemic

Een project van Belgoprocess. Neem een kijkje op de website van Eurochemic...