Home sterretje Contact sterretje Producenten sterretje Leveranciers sterretje Pers sterretje Vacatures sterretje Publicaties sterretje NIRAS sterretje Isotopolis sterretje Links sterretje Sitemap

Belgoprocess

Gravenstraat 73 / B-2480 Dessel / Belgium
Tel.: +32 14 33 41 11
Fax.: +32 14 33 40 99
E-Mail: info@belgoprocess.be
Home / Over Belgoprocess [Wie zijn we?]

Over Belgoprocess
[ Wie zijn we? ]

De naamloze vennootschap Belgoprocess werd opgericht in 1984 en heeft haar vestiging te Dessel in België. Sinds 1986 is Belgoprocess een dochteronderneming van NIRAS, de Nationale Instelling voor Radioactief Afval en Verrijkte Splijtstoffen, die verantwoordelijk is voor het beheer van het Belgisch radioactief afval.

Van NIRAS krijgt Belgoprocess de opdracht om de radioactieve afvalstoffen te verwerken die in België worden geproduceerd en die niet door de producenten zelf worden verwerkt. Tevens wordt al het geconditioneerd afval door Belgoprocess opgeslagen in afwachting van berging. Ook buitenlands afval kan in onze installaties verwerkt worden, maar wordt na verwerking teruggestuurd naar het land van oorsprong. Daarnaast is Belgoprocess ook verantwoordelijk voor het ontmantelen van nucleaire installaties op de site die niet langer gebruikt worden.

Belgoprocess maakt ook gebruik van deze operationele expertise om commerciële afvalverwerkings- en ontmantelingsdiensten aan te bieden aan nationale en internationale klanten. Deze diensten kunnen gaan van het verwerken van buitenlands afval in onze installaties, tot het ontmantelen van uit dienst genomen nucleaire installaties, tot het implementeren van plasma thermische technologie.

Veiligheid,
een prioriteit

Centraal staan de persoonlijke veiligheid van de medewerkers en de bescherming van milieu en samenleving. Lees meer

Open communicatie...

met de maatschappij is onmisbaar. Lees hier wat wij doen op dit gebied.  

Downloads

 

Eurochemic

Een project van Belgoprocess. Neem een kijkje op de website van Eurochemic...