Home sterretje Contact sterretje Producenten sterretje Leveranciers sterretje Pers sterretje Vacatures sterretje Publicaties sterretje NIRAS sterretje Isotopolis sterretje Links sterretje Sitemap

Belgoprocess

Gravenstraat 73 / B-2480 Dessel / Belgium
Tel.: +32 14 33 41 11
Fax.: +32 14 33 40 99
E-Mail: info@belgoprocess.be
Home / Example Pages

Welkom bij Belgoprocess


Radioactiviteit speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg en bij industriële en wetenschappelijke toepassingen. Daarenboven is vandaag meer dan de helft van de Belgische elektriciteitsproductie afkomstig van kernenergie. Al deze activiteiten resulteren in een resthoeveelheid aan radioactieve afvalstoffen die bijzondere zorg vereisen. In België, waar geopteerd werd voor een gecentraliseerde verwerking van dit radioactieve afval, werd deze taak toevertrouwd aan Belgoprocess.

Belgoprocess beschikt over een uitgebreide kennis, ervaring en polyvalente infrastructuur voor de veilige en maatschappelijk verantwoorde verwerking, conditionering en opslag van radioactieve afvalstoffen en ontmanteling van nucleaire installaties. Belgoprocess streeft er hierbij steeds naar om bestaande technologieën te optimaliseren en nieuwe te ontwikkelen. Sinds kort richt Belgoprocess zich ook meer en meer op het valoriseren van deze knowhow in het buitenland.

Belgoprocess kan dan ook terecht een internationaal, hoogtechnologisch milieubedrijf in hartje Kempen genoemd worden.

 

Zoekt u een job?

Ontdek onze openstaande vacatures.

 

Belgoprocess niet bereikbaar via Achterbos (Mol)

Naar aanleiding van de terreuraanslagen in Brussel en het verhoogde dreigingsniveau zijn verhoogde beveiligingsmaatregelen van kracht op alle nucleaire sites.
Als gevolg hiervan worden de toegangswegen naar de nucleaire sites beperkt en strikt gecontroleerd.
Concreet betekent dit voor Belgoprocess dat het niet bereikbaar is via Achterbos (Mol); meer bepaald zijn de toegangswegen Boeretang en Boeretangsedreef afgesloten.
De logische toegangsweg naar Belgoprocess leidt via de Kastelsedijk naar de Gravenstraat.

  

In de kijker  

 

Aanvraag omgevingsvergunning regularisatie site 2

Sinds 1989 exploiteert Belgoprocess de afvalverwerkingsinstallaties op site 2. Deze exploitatie omvat naast verwerking en opslag van radioactief afval ook de ontmanteling van oude installaties en de decontaminatie van de materialen die daaruit voortkomen. Deze activiteiten worden uitgevoerd onder de geldende (federale) nucleaire uitbatings- en ontmantelingsvergunningen.

Daarnaast bezit Belgoprocess sinds het begin ook een milieuvergunning van het Vlaamse gewest voor het lozen van gezuiverde afvalwaters.
Recent heeft Belgoprocess een regularisatieaanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning klasse 1 bij de provincie Antwerpen met als doel de bestaande (niet-nucleaire) installaties op site 2 correct af te dekken door een gepaste gewestelijke vergunning.
Dit vergunningsdossier is op 7 november 2019 volledig en ontvankelijk verklaard. Het openbaar onderzoek voor deze omgevingsvergunning loopt van 16 november 2019 tot en met 15 december 2019. Tijdens het openbaar onderzoek kan de aanvraag worden ingekeken via het omgevingsloket of op de Milieudienst van de gemeente Mol. De beslissing over de omgevingsvergunning ‘Regularisatie Belgoprocess site 2’ wordt ten vroegste verwacht tegen 7 maart 2020.

 

Meer in de kijker

 

Veiligheid,
een prioriteit

Centraal staan de persoonlijke veiligheid van de medewerkers en de bescherming van milieu en samenleving. Lees meer

Open communicatie...

met de maatschappij is onmisbaar. Lees hier wat wij doen op dit gebied.  

Downloads

 

Eurochemic

Een project van Belgoprocess. Neem een kijkje op de website van Eurochemic...